Köra mer än ett benpass i veckan?

Posted in Mitt liv, Träning, Träningsfråga

Fråga:

Hej Marcelo!

Jag har läst lite överallt att det inte är bra att köra mer än 1 benpass i veckan. Dock så är ben min favorit så jag brukar typ köra det två gånger i veckan… Hur ser du på detta? Är det inge bra eller kan man göra det utan att det skadar!

Kram, Maja

Svar:


Hej! Kul att du frågar 🙂

Vem har sagt att man inte kan köra ben två gånger i veckan? Helt fel sagt! Självklart kan man göra det och jag själv skulle rekommendera att man gör det även fast jag själv oftast bara kör detta en gång i veckan (inklusive fotboll). Det är absolut inget som skadar så länge man kör på rätt sätt men så är det med all träning. Men det man ska tänka på är att kanske inte köra ben två dagar på raken, det är viktigt för muskelgrupperna att få vila och återhämta sig. Kör på som vanligt med två pass för det är något jag själv tänker göra och så länge man tycker att något är kul och att det känns bra i kroppen så ska man göra det 🙂 


   

    
   

9 Kommentarer

 1. Anonym säger:

  Du skulle ju avslöja vad du skulle göra den 10e i dag men dagen är ju inte slut äm
  har du glömt det kanske kommer i morgon

 2. Anonym säger:

  Är inte roligt och läsa bloggen just nu……. Det är bara fotboll fotboll. Visst det är ditt intresse men livet består ju av annat också. Finns inget personligt eller vad du gör mer. Tar några dagars bloggpaus så får vi se

  1. anonym säger:

   Gnäll gnäll..

   1. Anonym säger:

    Jag har rätt att tycka precis vad jag vill……. Du behöver inte lägga näsan i blött hela tiden!!!! Låt folk ha en egen åsikt!!!! Vill du bara läsa om fotboll så varsågod. Det är just din kommentar som gör att det knappt finns några här

    1. anonym säger:

     Och jag har rätt att tycka vad jag vill…ni bara gnäller och beklagar er hela tiden. DET är anledningen till att det blir mindre kommentarer. För DET är inget roligt att läsa. Tror anledningen till att det blir mindre och mindre inlägg är allt förbaskade klagande på honom hela tiden. Ingenting verkar ju passa. Och det är INTE bara fotboll.

     1. Anonym säger:

      Okej vill du bara läsa fotboll så varsågod !! Driver man en blogg så måste man kunna få ge konstruktiv kritik. Vill man att läsarna stannar så kan man ta att folk inte slickar röv hela tiden. Till skillnad mot dig så tror jag Marcelo kan ta det

   2. Anonym säger:

    Varför går du in här när du bara skriver det som är negativt det är ju därför inte läsarna vill gå in här
    läsarna vill ha trevliga kommentarer alla måste ju ha rätt att skriva vad dom vill kan du en gång för alla säga vad läsarna
    ska skriva så vi vet vilken det är som gnäller tycker själv att det är mycket men fotboll jag bryr mig inte
    det är hans blogg och han får göra som han vill om det fortsätter så här så finns snart inte hans blogg kvar
    det är ju synd för jag gillar hans blogg

    1. Li säger:

     Jag vill absolut inte läsa enbart ”trevliga” kommentarer.
     Det är du nog ganska ensam om faktiskt.
     Man vill veta vad läsarna tycker, positivt som negativt.
     Ständig rövslickning är bara patetiskt och visar ju inte vad folk egentligen tycker.

   3. Anonym säger:

    Vilka är dt som gnäller alla har olika åsikter nu får de vara bra

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.