Överviktig

Posted in Mitt liv, Träning, Träningsfråga

Ni vet väl att en person med väldigt högt BMI har större risk att dö tidigare än en person som röker!? Det är ju rätt sjukt då alla vet hur idiotiskt det är att röka och hur farligt det är men ändå gör man det… Då börjar man ju tänka hur ohälsosamt det är att vara överviktig, jag menar man förstör ju kroppen inombords precis som med rökningen och dessutom så är man ju inte lika attraktiv (förlåt om vissa tar åt sig). Jag tänker så här, när man vet hur farligt vissa grejer är varför väljer man då att se ut på ett sådant sätt eller göra den saken dagligen när man är 100% säker på att det är skadligt för kroppen? Jag förstår inte riktigt det där, jag tror på ett hälsosamt liv för då blir man gladare som människa och mår mycket bättre. Alla mår bra av träning inte sant? Jo men visst är det jobbigt den där timman man står på gymmet men direkt efter passet så finns det ingen skönare känsla kan jag lova.
Att vara överviktig är inte hälsosamt och jag tycker att det är väldigt egoistiskt av föräldrar som faktiskt göder sina barn och ser att de börjar bli knubbiga men inte gör något åt detta! Nu vet jag att många kommer skriva att man inte väljer att bli fet hit och dit men jo det gör man visst, i vissa sällsynta fall så finns det personer som har sjukdomar som gör att det kanske blir lite rundare men i mer än 90% av fallen så är folk överviktiga för att de vägrar träna och äta nyttigt och svårare än så är det inte. Två enkla steg som inte alls tar tid eller kräver så mycket ansträngning, jag lovar er ni har tid…Alla har tid! Vad gjorde ni igår kväll timman innan ni åt middag? exakt där kunde ni klämt in ett pass eller vad gjorde ni i morse klockan 06:00? Tiden finns alltid där men motivationen kan vara lite svårare att hitta. Mitt knep är att jag kolla träningsvideos, kolla på bilder på mig själv eller prata med en kompis som älskar att träna och helt plötsligt blir även jag taggad. Jag säger inte att ni ska träna 5 gånger i veckan, inte alls men jag skulle säga att ni ska försöka att köra 3 pass iallafall och många tror så här, ja men i morse var jag ute på en 30 minuters promenad så därför skiter jag i gymmet. Jo en promenad är alltid bra men tyvärr räcker inte det som träning för då kommer det sluta med att ni blir överviktiga och inte får den kroppen som ni vill ha så sluta hitta massa genvägar för det finns inga sådana till ett hälsosamt liv och en snygg kropp 😉

#DenHårdaSanningen 


 

 

22 Kommentarer

 1. Maria g säger:

  Jag o många andra röker inte. Men gillar ej det där med o vara smal o attraktiv. Många ser bättre ut med några kilon extra. Skönheten sitter i betraktarens öga. Min pappa är jätteduktig lyckats gå ner ca 10 kg i tröstäter när något händer som när mamma dog. Äter ej bra o det ska i ändra på det tar tid o ändra en vana.

 2. anonym säger:

  Man kan vara överviktig pga av sjukdom och mediciner man behöver äta, har många fall av
  det på min arbetsplats på sjukuset!
  Ha en bra kväll, oc kör hårt på gymmet!

  1. Maria g säger:

   Ja bra du nämner det vet dom som tar mediciner o får problem med vikten.

 3. Anonym säger:

  Har blrjat köra 2 pass i veckan innan jobbet. Är där kl 5.45. Men det tar emot att kliva upp så tidigt. Har även börjat dra ner på socker…. Gör det i te för att vara smal utan för att må bra. Sen är det upp till föräldrarna angående barnen. Har dom dålig vanor så förs det över på barnen. Barn ska vara ute och leka inte sitta vid dator, tv spel mm

 4. ann säger:

  bra skrivet Macelo!

 5. anonym säger:

  Deppigt, förlust inte roligt!

  1. Anonym säger:

   NORRKÖPING äger 🙂

 6. anonym säger:

  Det är ju så enkelt att hålla vikten nere. Ät mindre onyttigt och röra på sig mer var inte så förbaskat lata. Visst ska man unna sig gotterier här i livet men inte jämt och ständigt. Så många som misshandlar sina kroppar med osunt leverne och sen sitter och beklagar sig över att de mår dåligt när de har gått upp i vikt. De flesta, som du säger Marcelo har sig själv att skylla när det sitter småfeta och mår dåligt. Javisst, det finns sjukdom och mediciner som gör att man går upp i vikt. Men även där finns det inom sjukvården hjälp att få.

  1. Maria g säger:

   Ja det är lätt o komma med pekpinnar va!!

   1. anonym säger:

    Vad menar du med det? Det är skillnad på att vara fet och tjock av fri och lat vilja och att vara ”tjock” av sjukdom och mediciner.
    Om man inte bryr sig om sig själv hur man mår och ser ut ska man inte klaga.
    För övrigt ska du inte sitta och kommentera vad andra skriver Maria g. Du brukar kunna kasta skit på vad andra skriver. Så håll snattran.

    1. Maria g säger:

     Du jag kastar ej skit på andra isåfall har du inte läst rätt utan lever i någon drömvärld o skriva håll snattran helt obildad o fy vad fult det får stå för den hur du är som människa!!

     1. anonym säger:

      Obildad är jag inte. Däremot kan ju du Maria se över din egen stavning och dina kommentarer. Huller om buller och många gånger fattar man inte vad du skriver och menar.

     2. Maria g säger:

      Du är inte klok kan du sluta mobba människor tycker synd om dej men samtidigt är du feg skriv ut ditt namn anonym är inget namn snacka om att du måste må dåligt det är ditt problem!!

 7. L säger:

  Både du och Annica är alldeles för fixerade på träning och yta. Det finns så mycket annat som är viktigt i livet.
  Dock tror jag att detta inlägg är medvetet provocerande för att få hundratals kommentarer vilket inte fungerade.
  Folk är vana vid och har tröttnat på er ytliga syn på folk.

  Ja anonym nu kan du försvara och förklara hur det egentligen är som vanligt. 😉

  1. anonym säger:

   Sant.
   Dessutom, vem orkar läsa ett så långt inlägg, när innehållet skulle kunna ha skrivits på två rader.

  2. Maria g säger:

   Ja håller med L mycket yta vi har fått en hjärna o hjärta o dom ska vi använda alla vet det är ej bra o vara överviktig men tex där i bor tog dom bort gympan jag gick 3 gånger. Sådant ska finnas nära där man bor o många saknar den o har tyvärr gått upp.

 8. a säger:

  Men har han inte lite rätt i vad han skriver? Man behöver inte träna som en tok varje dag Vardagsträning…skippa hiss och rulltrappor. Gå istället för att ta buss eller pendeln två-tre hållplatser. Mer frukt och grönt istället för chips och godispåsar.
  Så där håller jag lite med både Marcelo och ”anonym”. Men alla är vi olika och har olika förutsättningar om hur vi vill leva våra liv.

 9. anonym säger:

  Ett litet inlägg så här på onsdags kvällen, skulle vara trevligt, jag försöker sluta bry mig om Hammarby
  fastän det är svårt det är ju bara fotboll!

 10. anonym säger:

  Tycker jag läst ett lignande eller var det det här på A blogg tidigare!
  Nu kör vi!

 11. sara säger:

  Hej!

  Jag vill bara säga att det är med BMI bara är ett riktmått, jag är själv atlet och tävlar på internationell nivå i vattenskidor. Då detta betyder att jag har mer muskler än vad de flesta har som även väger mer än fett så säger mitt BMI att jag är på gränsen till överviktig när jag i själva verket har mindre kroppsfett än någon som väger mindre. Annars håller jag med dig totalt, finns alltid tid till att röra på sig några gånger i veckan 🙂

 12. iseedee säger:

  Man ska träna och äta rätt för sin egen skull och sin hälsa, inte för att man är ”oattraktiv” i andras ögon. Dessutom är verkligen skönheten i betraktarens öga och det finns människor som inte skulle finna en smal kvinna/man på något sätt tilltalande, precis som det finns människor som känner tvärt om att en större människa inte faller i deras smak.

  Du föredrar smala tjejer och du har ju din Annika, så kul för dig. Men du talar inte för alla. Och om du försöker vara positiv och stärka och motivera människor till att göra bättre val för sin hälsans skull, så kanske du inte ska ta upp det ytliga först.

 13. Lizette säger:

  Tack för att du besökte min blogg, vad kul att du gillade den!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.